Дейл Е. Бредесен, доктор медичних наук, невролог назвав продукти, які допомагають запобігти зниженню когнітивних функцій.

Зелені овочі

Листова зелень багата фолієвою кислотою. Доктор Бредесен підкреслює, що вона допомагає знижувати рівень гомоцистеїну, що позначається на ризику розвитку хвороби Альцгеймера. А хрестоцвіті допомагають видаляти токсини.

Цільнозернові продукти

Цільнозернові продукти можуть бути відмінною основою багатьох страв. Бредесен закликає відмовитися від простих вуглеводів на користь складних, так як перші пов’язані з метаболічним синдромом, який, в свою чергу, збільшує ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Риба

Риба – відмінна заміна червоному м’ясу. У ній присутні омега-3 жирні кислоти, які пов’язують зі зниженим ризиком хвороби Альцгеймера. Крім того, риба не була асоційована з колоректальним раком, як у випадку з червоним м’ясом.

Горіхи

Горіхи багаті не тільки корисними жирами, але і поліфенолами. Ряд досліджень показав, що вони знижують ризик розвитку деменції.