Запечений у духовці короп – це надзвичайно смачна й корисна страва з доступної риби. Його м’ясо є дуже соковитим та ніжним. Готувати цю рибу можна у сметані, з лимоном, цибулею, зеленню або овочами. До того ж запікати коропа легко і швидко.

Запечений короп: простий рецепт

Короп – 2 шт.

Сметана – 4 ст. л.

Майонез – 1 ст. л.

Жовток – 1 шт.

Часник – 3-4 зубчики (за смаком)

Мед – 0,5 ч.л.

Сік лимона – за смаком

Зелень кропу і петрушки – 1 пучок

Сіль – за смаком

Перець мелений – за смаком.

Почистити, вимити, обсушити коропи. Змішати часник (пару зубчиків), видавлений через прес, сіль і сік лимона. Натерти рибу приготовленою часниковою сумішшю.

Зсередини коропів рясно полити соком лимона. Вкласти всередину риби нарізану зелень. Перемішати сметану з майонезом, натертим часником (1-2 зубчики), жовтком, медом та сіллю. Можна додати перець. Укласти коропів на деко й обмазати сметанною сумішшю.

Навколо коропів можна розкласти рулетики з цукіні. Запікати коропів у духовці 40 хвилин при 200°C.

Фарширований запечений короп

Короп – 1,5 кг

цибуля-порей (або ріпчаста цибуля) – 1 шт.

Печериці – 200 г

Помідори – 1 шт.

Петрушка – 1 г

Рослинна олія – 2 ст.л.

Лимонний сік – 1 ст.л.

Сіль – за смаком

Перець чорний мелений – за смаком

Очистити коропа від луски. Видалити зябра та нутрощі, промити.

Почекати поки він трохи обсохне і скропити лимонним соком. Поки він просочується, приготувати начинку. Порізати цибулю-порей кільцями (якщо немає, то підійдуть просто невеликі цибулини).

Печериці нарізати скибочками. І разом з цибулею пасерувати на сковорідці протягом 8 хвилин. Посолити, заправити чорним перцем за смаком. Потім трохи остудити начинку. Карпа натерти сіллю і меленим перцем, наповнити начинкою. Черевце закріпити зубочистками. Викласти фаршированого коропа в змащену олією форму, а зверху викласти нарізаний кружальцями помідор і зелень. Духовку розігріти приблизно до 170°C та запікати коропа близько 50 хвилин. Коли риба буде готова, викласти її на блюдо й прикрасити зеленню.