Індійські медики розповіли, які продукти потрібно вживати, щоб зменшити ризик зараження коронавірусом.

Про це пише Times Now.

Рекомендовані продукти для захисту імунної системи

Різнокольорові овочі. Їх пігменти (хлорофіл, астаксантин, бета-каротин) мають антиоксидантні властивості, ефективно працюють на зміцнення організму.

Солодкий перець (червоний, зелений, жовтий), червона капуста, броколі є потужними підсилювачами імунної системи.

Продукти з вітаміном С. Він має безліч корисних функцій, у тому числі допомагає запобігти або вилікувати основні інфекції. Потрібно вживати в їжу лимони, апельсини, болгарський перець, капусту, яблука.

Куркума. Її основний компонент куркумін вважається потужним імунним підсилювачем, діє як протизапальний засіб.

Імбир. Гінгерол, активна речовина продукту, зменшує запалення, хронічний біль, біль у горлі.

Ягоди. Насичені вітамінами і антиоксидантами, які допомагають зміцнити імунну систему.

Пребіотики і пробіотики. Отримання хорошої добової дози продуктів, що їх містять, допомагає збалансувати кишкову флору, що вкрай важливо для підтримки здорової імунної системи. Пребіотики присутні в продуктах, багатих на клітковину, – фруктах, овочах, цілісному зерні. Пробіотики – в ферментованих: йогуртах, соєвих.