Фруктовий салат є не тільки популярною літньою стравою, але й дуже корисною. Пов’язано це з тим, що фрукти дуже багаті на харчові волокна, які допомагають відчути себе ситим без вживання великої кількості калорій.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Фруктовий салат характерний для кухні багатьох країн світу. При цьому для різних країн характерні свої особливості приготування цієї страви. Так, в Азії салати містять більш кислі фрукти. У західних країнах до складу салату, який зазвичай заправляється оливковою олією, входять різні ягоди. Таким чином склад може сильно відрізнятися в залежності від традицій кухні.

Фрукти і ягоди є невичерпним джерелом вітамінів А, В1, В2, С та мінералів. Вони також багаті калієм, кальцієм, залізом, магнієм і цинком, а тому – корисні.

При нестачі вітаміну А страждає зір, імунітет, погіршується стан шкіри, нігтів і волосся. Вітамін В1 активно бере участь у процесах енергетичного обміну, підтримує нормальне функціонування нервової і травної систем. Вітамін В2 необхідний для повноцінної роботи нервової системи, забезпечення функції зору, підтримки здоров’я шкіри і слизових оболонок, вироблення гормонів та дозрівання еритроцитів. А вітамін С задіяний більш ніж у 300 біологічних процесах.

Фруктові салати є джерелом харчових волокон і позитивно впливають на організм:

  • покращують травлення;
  • нормалізують обмін речовин;
  • мають антиоксидантну дію;
  • покращують стан шкіри;
  • підвищують імунітет;
  • знижують вагу;
  • зміцнюють серцево-судинну систему;
  • поліпшують зір.

Для приготування смачного і корисного салату вам знадобляться: банан, ківі, яблуко, слива, груша, горіхи і родзинки. Фрукти можна змінювати в залежності від уподобань. Для більш вираженого смаку можна додати йогурт.