Такі дані отримали дослідники компанії AgriSurvey.
«Кількість харчових відходів з кожного новорічного столу України в середньому еквівалентна 199 гривням або ж 18% від прожиткового мінімуму 2013 року», - повідомили в Українського клубі аграрного бізнесу.
У той же час, підкреслюють дослідники, щомісячні харчові відходи, наприклад, британської сім’ї значно вищі, але це лише 6% від прожиткового мінімуму британця.
«Такий обсяг втрат означає, що населення України викидає на смітник в середньому 4,8 кг салату «Олів’є» з розрахунку на один новорічний стіл, що в сумі складає 30,1 тисяч тонн олів’є загалом по країні», - підкреслює менеджер маркетингових і соціологічних досліджень AgriSurvey Ганна Квіт.
Крім того, за оцінками 67% міського населення України, незалежно від віку та статі, на новорічний стіл ставить традиційний салат Олів’є.
Статистичні дані показують, що у 39% міських жителів України зазвичай псується як мінімум до 5% їжі, а 15% жителів викидають понад 30% новорічних страв.
Джерело: Українська правда