Деякі з відомих приписів не зовсім актуальні для України, вважає український вірусолог і доктор наук Алла Мироненко.

Про це пише НВ.

На думку фахівця, ряд пересторог дотримуватися потрібно обов’язково. До них відносяться:

  • ретельно мити руки з милом,
  • обробляти їх антисептиком після контакту з поверхнями, які можуть бути потенційно заразними,
  • носити маски і одноразові рукавички після відвідування людних місць і так далі.

Але ось мити всі принесені з супермаркету продукти і упаковки, лікар вважає зайвим, а заразитися коронавірусом в Україні від м’яса та яєць малоймовірно.

“Мити всі принесені продукти і упаковки з милом – це панічне. Мийте перед їжею продукти в звичайному порядку, мийте руки перед їжею. Навряд чи ви заразитеся коронавірусом від пачки яєць з супермаркету”, – говорить Мироненко.

Що стосується м’яса, як потенційного джерела зараження, вірусолог вважає, що заразитися курячим філе з супермаркету не можна.

“Рекомендації по м’ясу – це частина рекомендацій для Китаю, де в якості соусу звично вживають свіжу кров. Ви навряд чи її вживаєте”, – стверджує вірусолог.