Для гостей фестивалю учні та майстри Львівського професійного ліцею харчових технологій приготують 200 літрів борщу.

Ліцеїсти приготують 2 види цієї страви – питний на квасі «Борщок галицький» та «Борщ львівський» на копчених реберцях. Таємниць приготування та рецептів страв наразі не розголошують – обіцяють поділитися ними на святі.

«Ми гостинно запрошуємо усіх львів’ян та гостей міста Лева скуштувати у неділю нашого борщу. Ми не лише навчаємо учнів як смачно готувати, ми також у Ліцеї активно займаємося пошуковою роботою та маємо серед своїх рецептів страв і кілька дуже давніх записів про те, як готувати борщі. А про те, що борщ – справжня українська страва, яку здавна шанували українці свідчить і те, що навіть місто, у якому я народилася, назвали Борщів», – каже директор Ліцею Наталія Склярчук.