Про це пише The Guardian.

Дослідження вчених Ланкастерського університету показало, що на це може впливати молекула відома як EGCG, яка є у зеленому чаї.

Вона може зв'язуватися з білком, який міститься в бляшках, що пов'язані із захворюванням коронарної артерії. За певних обставин, молекула робить їх більш розчинними.

Експерти кажуть, що відкриття дає можливість розробити молекули для боротьби з відкладеннями в кровоносних судинах. Однак поки дослідники не знають, чи вживання звичайної порції чаю допоможе у боротьбі з цим захворюванням.

«Якщо ви п'єте нормальні кількості зеленого чаю, це навряд чи буде мати ефект. Нам потрібно детальніше вивчити цю молекулу і з'ясувати, як ми можемо її адаптувати, щоб зробити її більш доступною для тіла», - співавтор дослідження Девід Міддлтон.