У День пам'яті жертв Голодомору, 28 листопада, в центрі Дніпра активісти від "Пласту" продемонстрували страви, якими харчувалися українці в ті часи. Вони повинні були їсти їх, щоб вижити.

Про це повідомляє "Радіо свобода".

Активісти у рамках акції "Їдло 1932-1932" створили інсталяцію стола, на якому були страви, які готували та їли українці під час Голодомору.

Серед даних страв були млинці з картопляного лушпиння, качанів кукурудзи, кормового буряка та ріпака. Також "пластуни" приготували млинці з перетертої кори дерев.

Всі охочі, які прийшли на акцію, змоги їх безкоштовно спробувати.

Співорганізаторка акції зазначила, що рецепти страв, які були на столах, активісти брали зі спогадів свідків Голодомору.

Читайте більше новин за посиланням: