Медики назвали улюблені напої з нашого щоденного раціону, які можуть викликати розвиток раку.

Серед них терапевти виділяють гарячий чай, а також міцну каву. Саме з їхнім вживанням науковці пов’язують розвиток раку стравоходу, який виникає внаслідок системного запалення слизової оболонки, пише 24apteka.

До прикладу, якщо у вас є звичка пити гарячий чай або їсти гарячими перші страви, то через термічні опіки в слизовій порушується клітинна цілісність. У результаті це провокує появу пухлини.

Дуже холодні напої, до слова, небезпечні не менше, ніж гарячі, оскільки також травмують стравохід.

Фахівці радять стежити за тим, чи опікають гарячі напої губи. Також, за їхніми словами, чай не потрібно заварювати більше п’яти хвилин.

Крім цього, онкологи стверджують, що міцна кава може підвищити ризик виникнення раку простати.